Автокредит або розстрочка що віддати перевагу

Сучасний кредит оформляється за певною схемою, яка складається з наступних етапів:
  1. Після отримання автосалоном початкового внеску (30% від загальної вартості автомобіля) клієнту віддається куплене авто.
  2. Зобов'язання позичальника передаються банку, який виплачує вартість автомобіля автодилеру.
  3. Позичальник щомісяця виплачує суму боргу.
Розстрочка або автокредит?

Багато автолюбителів задають собі питання: що буде більш вигідним-придбання автомобіля в розстрочку або з оформленням автокредиту? Для отримання відповіді потрібно мати у своєму розпорядженні достатніми відомостями і провести деякі розрахунки.

Якщо ми вирішуємо купити автомобіль, термін позики становитиме від одного року до трьох років. Перший внесок - не менше 30% від загальної вартості автомобіля, щомісячний внесок-1/12 або 1/36 від від розміру кредиту. Оплата обов'язкового страхування також буде лежати на плечах позичальника.

Тепер можна розрахувати приблизні платежі і витрати, які понесе клієнт, оформивши автомобіль в розстрочку.


Початковий внесок при покупці становитиме 30% вартості. Загальна сума кредиту з вирахуванням внеску-70%. Протягом зазначеного терміну кредитування за перший рік клієнт виплатить суму, рівну приблизно 25%. Загальні витрати, які понесе автовласник за перший рік, складуть близько 65%. Страхування обійдеться в 5%.

До цієї суми можна додати і витрати, пов'язані з оформленням і обслуговуванням кредитного рахунку. Таким чином, в перший рік позичальникові належить виплатити суму, яка становитиме більше половини від вартості придбаного автомобіля.Витрати за другий рік будуть складатися з оплати страховки і загальних виплат. Протягом наступних 12 місяців позичальник віддасть аналогічну суму.

Тепер розрахуємо, які витрати понесе автовласник, якщо візьме автокредит в банку.

У цьому випадку він виплатить меншу суму початкового внеску – близько 15% від загальної ціни придбаного авто. Процентна ставка буде дорівнює приблизно 15% на рік. Термін, на який буде видаватися кредит, в середньому також складе 3 роки.

У перший рік кредитоотримувачу доведеться виплатити початковий внесок, і сума, що залишилася складе 85%. Витрати, які будуть пов'язані з оформленням страхування, обійдуться в суму складову 2%; річна виплата – близько 35%. Загальна вартість автокредиту за рік, таким чином, - приблизно 50%. Протягом другого року Клієнт виплатить приблизно 30% за кредит і 2% за страховку. Протягом наступного за кредит потрібно буде заплатити близько 28% можна помітити, що з часом сума щомісячних платежів по автокредиту буде зменшуватися.

Який же варіант все-таки віддати перевагу?


Якщо проаналізувати ситуацію, то стає ясно, що більш вигідною для позичальника є саме розстрочка. Однак для її оформлення потрібно мати велику суму для початкового внеску. Купівля автомобіля буде можлива, тільки якщо позичальник заздалегідь має в своєму розпорядженні необхідними засобами. Зазвичай автокредит з процентною ставкою вигідніше для позичальника, якщо останній немає достатньої суми для внесення початкового платежу, так як виплата по кредиту за перший рік буде становити менше половини від вартості автомобіля.

Таким чином, маючи в своєму розпорядженні велику суму, яка дозволить вам і здійснити початковий внесок, і без проблем розплачуватися по кредиту щомісяця, ви зможете сміливо оформити Безвідсотковий кредит. Однак перед прийняттям даного рішення потрібно зважити всі ЗА і проти і точно розрахувати свої фінансові можливості, щоб не залишитися в подальшому без засобів до існування.